Datavaalit

Datavaalit on kaikille avoin ja yhteisövetoinen hanke. Tuomme yhteen avoimen datan ja läpinäkyvyyden parissa toimivia tahoja ja tarjoamme keskitetyn verkkosivuston, jonka kautta löytyy putsattua dataa, välineitä, tukea, ja verkostoitumismahdollisuuksia avoimen datan toimijoille. Voit tukea hanketta esimerkiksi osallistumalla johonkin käynnissä olevaan hankkeeseen, tai ilmoittamalla meille omastasi. Lisää ideoita on listattuna Osallistu-sivulla.

Sivustolle kertyvä tieto ja yhteistyöverkostot edistävät osallistumista, demokratiaa ja läpinäkyvyyttä edistäen yhteiskunnallista keskustelua vaalien aikana ja niiden välillä. Datavaalit on pysyvä ja ajan myötä karttuva vaaleihin ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon kytkeytyvien tietovarantojen kokoelma sekä yhteinen nimittäjä avoimen yhteiskunnallisen datan parissa toimiville itsenäisille hankkeille.

Datavaalit-hankkeelle myönnettiin rahoitus vuosille 2012-2013 Sitran "Uusi demokratia"-hankehaussa. Hankkeen rahoitus kanavoidaan Kansan muisti ry:n kautta; lisäksi hanke tekee yhteistyötä kotimaisten toimitusten kanssa. Lisää tietoa hankkeen taustoista löytyy hankesuunnitelmasta.