Datavaalit katalogi

Alt CKAN logo

Kuvailutietoja ja linkkejä Datavaalit -aineistoihin ylläpidetää yhteisöllisesti (kuka tahansa saa auttaa, lisätä, täydentää, korjata) Data Hub Suomi katalogin Datavaalit -ryhmässä. Alla muutaia esimerkkejä aineistoista:

Ehdokas- ja -tulostietoja

Luottamushenkilötietoja

Kuntataloustietoja

Kuntatietoja


Data Hub Suomi on yhteisön ylläpitämä katalogi erityisesti suomalaisista internetissä julkaistuista tietoaineistoista. Se helpottaa tietoaineistojen löytymistä ja käyttöä. Katalogi sisältää kuvaukset tietoaineistoista ja muuta hyödyllistä tietoa kuten missä muodoissa ne on saatavilla, kuka aineistot omistaa ja onko ne vapaasti käytettävissä. Data Hub toimii wiki-periaatteella, kuka tahansa voi lisätä sinne linkkejä ja kuvailutietoja tietoaineistoihin ja muut käyttäjät voivat parantaa tai lisätä näitä tietoja.

Sivusto on toteutettu tehokkaalla avoimen lähdekoodin datakatalogiohjelmistolla nimeltä CKAN, jota kehittää ja ylläpitää Open Knowledge Foundation. CKAN:ia hyödynnetään avoimen datan katalogeissa. Esimerkiksi Iso-Britannia käyttää CKAN:ia data.gov.uk palvelussa, jossa on tällä hetkellä 8000 julkishallinnon tietoaineistoa ja Helsinki Region Infosharen hri.fi -katalogi on toteutettu samalle alustalle.

Datavaalit hankeella on Data Hub Sopmi -katalogissa oma Datavaalit -ryhmä, jonne kaikki halukkaat saavat lisätä ja päivittää vaaleihin liittyvien tietoaineistojen metatietoja.